photo Cum să alegi un hoverboard?

Cum să alegi un hoverboard?

Se pare că avem un concurent pe cinste aici! Dă la o parte trotineta, bicicleta, rolele și urcă pe un hoverboard electric! Nu ai încă unul? Stai pe-aproape și noi te ajutăm să-l alegi. Să trecem la treabă!

Ce este un hoverboard?

Hoverboard-ul este un transport electric care pune la încercare echilibrul oricărei persoane care se încumetă să urce pe acesta. Placa giroscopică se deosebește printr-un corpus relativ compact, o pereche de roți și lipsa volanului. Prin urmare, principiile de conducere diferă semnificativ de cele de pe o trotinetă sau scuter.

hoverboard nou

Cum să conduci un hoverboard?

Cea mai complicată fază legată de un hoverboard nu este nici pe departe etapa de decizie a modelului pe care apuci să-l cumperi, ci modul în care îl manevrezi după. Pentru mulți dintre deținătorii acestei mini mașinuțe este o adevărată încercare să își menție echilibru. Dar, fără panică! Te învățăm noi cum să te ții ferm pe picioare.

Cunoști deja că un hoverboard este alcătuit dintr-o platformă fixă și o pereche de roți unde fiecare dintre ele dispune de un motor responsabil pentru mișcare. Evident, pentru că nu ai la îndemână un volan propriu-zis, vei conduce cu picioarele. Vei avea nevoie de maxim 10 minute în care vei reuși să prinzi cum funcționează senzorii pentru a menține echilibrului, a frâna, accelera sau pentru a vira. Viteza depinde în mare parte de unghiul de înclinare a corpului fie înainte, fie înapoi, iar stând drept, pur și simplu, vei opri placa. Pentru a vira la stanga sau la dreapta doar apasă puțin mai tare cu piciorul pe marginea corespunzătoare platformei. Nimic complicat! Chiar dacă nu ai stat nici măcar odată în viața ta pe un skateboard sau pe o pereche de role, te vei descurca cu siguranță în manevrarea acestui transport electric. Just try!

hoverboard off road hoverboard mare

Cum alegi un hoverboard?

Ei bine, după ce am dezmeticit ce e și cum îl conducem, a venit timpul să alegem un model potrivit. Iată câteva caracteristici generale care trebuie luate în calcul în cazul în care te apuci de „condus”.

Carcasa

Atunci când intenționezi să dai banii pe un scuter gyroscope asigură-te că știi din ce material este confecționat acesta. În mare parte, toate sunt realizate din plastic, indiferent de producător. Totuși, fiecare dispune de un nivel propriu de rezistență. Standard-ul HIPS se potrivește adolescenților sau persoanelor mature care decid să urce pe un hoverboard, iar PS este destinat copiilor.

hoverboard pret

Dimensiunea roților

Una dintre caracteristicile cheie la acest tip de scuter este dimensiunea roților. În cazul în care nu ești la curent, sarcina maximă și viteza vehiculului electric depind de aceasta. Astfel, în mare parte pe piață vei găsi următoarele mărimi:

hoverboard chisinau
 • 4,5 inci – hoverboard pentru copii, fără amortizare care nu face față drumurilor denivelate, iar viteza maximă la care poate ajunge este de 8km/h.
 • 6,5 inci – se poate accelera până la 10-15km/h și este unul dintre cele mai populare modele.
 • 8 inci – poate parcurge suprafețe neuniforme și atinge o viteză de 20km/h.
 • 10 inci – potrivit pentru orice fel de drumuri, are parte de amortizare eficientă și depășește 20km/h.

Viteza

Fără îndoială diametrul roților influențează asupra vitezei, însă aceasta depinde la fel de mult și de puterea motorului intern. Pentru a reduce la minim accidentele și traumele posibile în rândul copiilor, alege un model cu o viteză maximă de 500W, iar pentru un adolescent sau matur – hoverboard 700W. Evident, nu vei accelera prea mult și nu vei bate recorduri cu acest autoturism, dar 12-16 km/h sunt suficienți pentru o plimbare în parc.

Acumulator

Durata de funcționare a dispozitivului depinde în primul rând de capacitatea bateriei. Pe piață vei putea întâlni hoverboard-uri ieftine cu o singură baterie și ceva mai scumpe care dispun de două baterii pentru călătorii mai lungi. De obicei, autonomia acesteia este suficientă pentru parcurgerea a 20-25km. Durata de reîncărcare a dispozitivului durează în medie până la 2 ore cu o priză de 220V. Nu uita să acorzi o atenție deosebită producătorului bateriei. De obicei, cele mai fiabile provin de la mărci cu renume.

hoverboard md

Siguranța

Este sau nu scuterul giroscopic periculos? Nu mai mult decât o bicicletă sau o trotinetă! Nimeni nu este scutit de căzături, lovituri și intrări în copaci. Astfel, noi îți recomandăm să te echipezi cu o cască, o pereche de cotiere și genunchiere, în cazul în care ești începător, și să te concentrezi la calitatea performanței plăcii. Unele modele (evident, mai ieftine) nu răspund foarte rapid comenzilor, ceea ce stopează spontan activitatea scuterului și creează incidente neplăcute.

Funcții suplimentare

Pe lângă faptul că îți oferă numai emoții pozitive, un hoverboard de top îți pune la dispoziție și o serie de funcții cool care fac utilizarea sa mult mai confortabilă. Printre acestea se numără:

 • un indicator al nivelului de încărcare a bateriei care îți va semnaliza când aceasta este pe terminate și are nevoie de alimentare;
 • boxe Bluetooth care îți permit să te delectezi cu piesele preferate din playlist;
 • luminițe LED pentru iluminarea traseului pentru plimbările de seară;
 • USB pentru a putea reîncărca oricare alt device de la bateria hoverboard-ului;
 • oprirea automată în cazul depistării unei utilizări incorecte sau defecțiuni.

De ce să cumperi un hoverboard?

Avantaje

 • Este compact și îți permite să-l i- ai cu tine oriunde mergi (greutatea sa nu depășește 11kg);
 • Utilizarea acestuia întărește mușchii, îmbunătățește postura, coordonarea mișcărilor și este un bun exercițiu cardio;
 • Autonomia sporită care îți permite să te bucuri de plimbări îndelungate.

Dezavantaje

 • Structura construcției roților nu asigură cel mai înalt nivel de amortizare;
 • Mersul pe terene denivelate poate fi periculos.

Cât costă un hoverboard?

Prețul unui hoverboard nou variază între 2500 și 6000 de lei. Iar cum te-ai obișnuit deja, cele mai bune oferte le găsești exclusiv în gadget store-ul darwin.md. Vino, testează și alege modelul potrivit!

FAQ

Alegerea unui hoverboard pentru copii - mega responsabilitate! Iar să te învățăm cum o faci corect în două rânduri pare o misiune imposibilă. Sfatul nostru este să citești ghidul de la Darwin!

Hoverboard sau gyroboard, aceasta-i întrebarea! Dar această problemă existențială se revolvă mult mai ușor decât cea de „A fi sau a nu fi”. Practic vorbim despre același transport electric! Hoverboard și gyroboard sunt sinonime.

La DARWIN! Unde altundeva? Doar aici găsești cel mai larg asortiment de hoverboard-uri la cele mai atractive prețuri!

Hoverboard-ul este cel mai popular transport electric în prezent, astfel diversitatea producătorilor poate șoca uneori. Noi avem însă un top pentru tine:

Vrei să te sunăm în 30 sec?