ro ru
photo Cum să alegi un PowerBank – sursa ta de energie portabilă?

Cum să alegi un PowerBank – sursa ta de energie portabilă?

Smartphone-ul tău e aproape „mort”, iar tu ai nevoie de cineva care să-l resusciteze? Face-ți loc – PowerBank! Primul tău ajutor care va reanima telefonul fără a avea nevoie de priză. Cum funcționează bateria externă, dar și cum alegi corect un mini „înger păzitor” – în rândurile ce urmează!

Ce este
un PowerBank?

PowerBank – o sursă de energie portabilă care îți permite să încarci diverse dispozitive fără a conecta încărcătorul propriu-zis în priză. Datorită dimensiunilor compacte, bateria este ușoară în transportare și nu are nevoie de prea mult spațiu pentru a fi depozitată.

Ce dispozitive poți încărca cu un PowerBank?

Evident, fiecare dintre dispozitivele enumerate mai sus are nevoie de o anumită putere și capacitate a bateriei externe pentru o fi încărcat. Prin urmare, ai nevoie să cunoști ceva mai mult despre caracteristicile cheie a unui Power Bank.

Caracteristici cheie
PowerBank

Posibilitățile fiecărei baterii externe sunt determinate de parametrii săi tehnici. Astfel, cunoașterea caracteristicilor de bază și semnificației acestora vor face alegerea power bank-ului mult mai ușoară și sigură.

Tipuri de baterie

Ca și cel mai obișnuit telefon, powerbank-ul este dotat cu o baterie – inima și creierul device-ului nostru. Cele mai întâlnite tipuri de baterii într-un powerbank sunt cele Lithium-Ion și Lithium-Polymer.

Baterie Li-Ion

 • mai ieftin;
 • capacitate limitată;
 • timp de încărcare prelungit;
 • de obicei, formă dreptunghiulară;
 • se descarcă mai greu.

Baterie Li-Polymer

 • mai scump;
 • nu se supraîncălzește;
 • poate găzdui o capacitate mai mare;
 • încărcare rapidă;
 • poate avea diverse forme;
 • se descarcă mai repede.
battery li ion d battery li polymer d

Alegerea bateriei potrivite depinde în mare măsură de frecvența utilizării încărcătorului extern. Dacă ești mereu pe fugă și nu ai niciodată o priză prin apropiere, alege Li-Polymer. Pentru o utilizare ocazională sau doar în situații de urgență, alege un powerbank cu baterie Li-Ion.

Capacitate

Capacitatea încărcătorului extern este exprimată în miliamperi pe oră. Cu cât capacitatea acumulatorului este mai mare, cu atât mai multe cicluri de încărcare oferă unitate. Ca să fie ceva mai clar:

 • Powerbank 4000mAh – un singur ciclu de încarcare smartphone;
 • Powerbank 6000mAh – 2 cicluri de încărcare smartphone sau 50% de încărcare tabletă;
 • Powerbank 10000mAh – 4 cicluri de încărcare smartphone sau 1 ciclu de încărcare tabletă.

În cazul în care ai nevoie să suplinești rezervorul de energie a unui laptop, vei avea nevoie de minim un powerbank 20000mAh sau 40000mAh.

* Ciclurile de încărcare pot varia în dependență de capacitatea bateriei device-ului încărcat!

Putere

Atunci când alegi o sursă de energie externă, acordă o deosebită atenție puterii. În prezent, o baterie externă standard oferă o viteză de încărcare normală de 5-10W, în timp ce un powerbank fast charge între 18 și 100W. Cel din urmă este capabil să ofere o încărcare rapidă a smartphone-ului în mai puțin de 30 min. De asemenea, laptopul are nevoie de minim 30W pentru a fi încărcat.

Printre caracteristicile care determină viteza de încărcare este și intensitatea curentului pe care îl emite încărcătorul portabil. Astfel, cu cât mai mare este valoarea în amperi, cu atât device-ul se va încărca mai repede. O unitate stantard în zilele noastre este un powerbank 1-2A.

Tipuri de conectori

Aproape toate bateriile externe sunt dotate cu următoarele tipuri de conectori:

 • USB;
 • micro-USB:
 • USB Type-A;
 • USB Type-C.

Utilizatorii brand-ului Apple îngrijorați de faptul că ar avea nevoie de un powerbank pentru iPhone special, trebuie să cunoască faptul că pot folosi un powerbank pentru smartphone obișnuit cu un cablu Lightning.

type connection

De asemenea, merită menționat power bank-ul wireless care nu are nevoie de un cablu pentru a încărca smartphone-ul. Principiul de funcționare a încărcării wireless se bazează pe inducția electromagnetică. Astfel, curentul este aplicat bobinei din interiorului powerbank-ului, iar acest lucru are drept rezultat un curent alternativ în bobina smartphone-ului.

Cumpără un Power Bank
pentru smartphone la Darwin!

Știi cum e să rămâi fără baterie în cel mai nepotrivit moment și să nu ai nici o priză prin apropiere? Atunci sigur ai nevoie de un PowerBank! Alege o baterie externă la Darwin! Comandă online și ai parte de un preț avantajos, cashback garantat și livrare gratuită oriunde în Moldova. Baftă la cumpărături!

Hai să discutăm
Comandă apel