Promo
Catalog
Coș
Cabinet
Meniu
Magazine
13 iunie, 2022

Cum să alegi un smartwatch?

Apariția și dezvoltarea rapidă a smartphone-urilor a forțat ceasurile să devină ceva mai „inteligente”. Primul „smart” ceas, într-o versiune ceva mai cunoscută, este modelul LiveView de la Sony Ericson care a apărut în anul 2010. De atunci, smartwatch-urile au învățat multe și pot afișa mai mult decât timpul și notificările de pe telefon, ba chiar și numărul de pași, ritmul cardiac, calitatea somnului, poziționarea GPS și multe altele. Cele mai bune ceasuri inteligente sunt capabile să-ți înlocuiască chiar și smartphone-ul. Vrei și tu un smartwatch, dar nu știi cum îl alegi? Rămâi aproape și te ajutăm noi!

Ce este un ceas smart și ce tipuri există?

Deci, prin ce se deosebesc ceasurile smart de cele clasice? Prin faptul că ai un smartphone în miniatură chiar pe încheietura mâinii. Într-o componentă de bază, un smartwatch ieftin și bun este capabil să-ți arate ora, notificările de pe telefon și numărul de pași. Funcționalitatea și capacitățile ulterioare variază însă de la model la model. Iar în cazul în care încerci să faci puțină lumină printre acestea, ajungi să cunoști trei categorii de bază:

Smartwatch-uri

Cele mai tari, stilate și multifuncționale. Dacă vrei un gadget cu o funcționalitate maximă – acesta e. Smartwatch-urile au parte de sloturi pentru carduri SIM și ESIM, ceea pe poate înlocui un smartphone. În orice caz, majoritatea dispozitivelor de acest fel sunt o continuare a telefonului tău și nu pot lucra independent.

smart watch

Smartwatch-uri pentru copii cu GPS

Prietenul și ajutorul copilului tău. Aceste gadget-uri sunt echipate cu asistenți vocali care vor răspunde odorașului tău la orice întrebare. Dar mai mult de atât, datorită modulului GPS vei ști mereu unde este copilul tău. Iar în cazuri importante acesta poate fi contactat printr-un apel video.

watch child gps

Brățări fitness

Într-o definiție universală: o versiune „light” a ceasurilor smart. Poate brățările sport nu au parte de o asemenea diversitate de funcții precum o au ceasurile, dar sunt tocmai ceea de ce au nevoie iubitorii de sport. Brățara fitnes numără pașii, caloriile arse, urmărește pulsul și nu numai. Și în cele din urmă, este pur și simplu un accesoriu super stilat!

fitness bracelets

Ce pot face ceasurile inteligente?

Hai să tragem cu un ochi și peste funcțiile care pot fi găsite pe ceasurile inteligente. Majoritatea modelelor de pe piață se pot lăuda cu următoarele:

  • Notificări și oră

Ți-ai scos telefonul să vezi cât e ora și ce notificări ți-au mai venit și te-ai pierdut pe undeva prin feed-ul fără sfârșit de pe TikTok. Vezi-ți de timp și notificări cu un smartwatch, fără să cazi în această capcană!

notifications time
  • Monitorizarea stării de sănătate

Urmărește numărul de pași, numărul caloriilor arse, ritmul cardiac și nivelul de oxigen în sânge! Mai nou poți chiar măsura tensiunea arterială. Evident, gadget-ul nu poate înlocui un medic. În schimb, îți permite să fii conștient de starea generală de sănătate.

health monitoring
monitoring sleep
  • Monitorizarea calității somnului

Ține cont de calitatea somnului tău și are grijă să te trezească în momentul potrivit, astfel încât să fii într-un mood bun și plin de energie. Cu siguranță, este un must-have pentru orice „somnorică”.

monitoring movement
  • Monitorizarea activităților

Ajută la optimizarea traseului parcurs, servește drept busolă și pedometru. În plus, având funcția GPS activă pe smartwatch, poți urmări în timp real unde se află copilul tău.

  • Plăți contactless

Nu mai sta să cauți cardul într-o geantă fără fund. Cu un cip NFC ai posibilitatea să achiți cu o singură mișcare a mâinii.

contactless payments
multimedia control
  • Control multimedia

Schimbă melodia și reglează volumul direct de pe ceas!

  • Descărcare aplicații

Ceasului smart îi lipsește vreo funcție? Descarcă aplicația care extinde funcționalul și ai parte de posibilități nelimitate!

monitoring movement

La ce atragi atenția când alegi un smartwatch?

Acum că ne-am dat seama la ce este bun acest gadget și principalele sale tipuri a venit timpul să vorbim și despre cum alegem corect un smartwatch potrivit.

Display

display

Ecranul unui smartwatch trebuie să fie luminos și să dispună de unghiuri bune de vizualizare. Asta înseamnă că putem alege între: matrice LCD sau matrice OLED. Ambele se impun prin rezultate bune la reproducerea culorilor și au parte de unghiuri de vizualizare decente.

Matricile LED și derivatele lor sub forma de AMOLED și Super AMOLED se disting printr-o adâncime uimitoare de culori, claritatea imaginii și economie. Un astfel de ecran îl poți găsi pe un ceas Apple sau Samsung de calitate înaltă.

EMatricile LCD și derivatele sub formă de TFT și IPS sunt ușor inferioare în calitatea imaginii și ceea ce ține de economia de baterie a unui ceas inteligent. Cu toate acestea, sunt considerabil mai ieftine. Majoritatea modelelor se bucură anume de asemenea ecrane.

Autonomie

battery

Nimănui nu-i place să se vadă cu gadget-ul descărcat în cel mai nepotrivit moment. Prin urmare, merită să acorzi o atenție deosebită autonomiei dispozitivului. Iată cel mai simplu calcul în acest sens: cu cât e mai mare capacitatea bateriei – cu atât device-ul va lucra mai mult timp; cu cât dispozitivul are mai multe funcții – cu atât ai nevoie de mai multă energie.

Astfel, flagship-urile cu procesoare de top, afișaj imens și o grămadă de senzori se vor bucura de 2-3 zile de lucru cu o singură încărcare. În același timp, o brățară smartwatch cu un hardware modest și un arsenal de funcții ceva mai mic va lucra până la 1-2 săptămâni.

Protecție împotriva particulelor de apă și praf

water

Care-i sensul să mai ai un prieten gadget dacă nu poți să-l iei cu tine în duș sau să te scufunzi cu el în piscină?! Anume de asta merită să cauți device-uri care au marcaj IP cu încă două numere. Prima cifră indică nivelul de protecție împotriva prafului, a doua – împotriva apei. IP68 este cel mai înalt rating regăsit pe device-urile moderne.

Unele modele pot avea un marcaj WR urmat de două numere. Acesta presupune că ceasul este rezistent la apă, iar cele două cifre indică presiunea pe care o poate suporta. De exemplu, marcajul WR50 înseamnă că ceasul va supraviețui unei presiuni de până la 5 atmosfere sau poate fi scufundat la 40 de metri.

Performanță

processor

Atunci când cumperi un gadget fii atent la cantitatea de memorie RAM și capacitatea memoriei interne. În cazul în care vorbim despre memoria RAM, cele mai bune ceasuri smart sunt cele cu o capacitate între 512GB și 1GB. Aceasta ar trebui să fie suficientă pentru majoritatea sarcinilor. Dacă ne referim la cantitatea de memorie internă de pe hard disk, atunci aceasta variază între 2GB și 16 GB în funcție de model. Dacă intenționezi să stochezi fotografii, fișiere audio și video – alege un disc mai mare.

În ceea ce privește sistemul de operare, este ceva mai complicat de spus ce e bine și ce e rău. Sfatul nostru ar fi să atragi atenția la compatibilitatea dintre sistemul de operare a smartphone-ului și ceasului inteligent. Un ceas smart Android va funcționa mai rău pe iOS și viceversa.

Cumpără smartwatch-uri la Darwin la super preț!

Vrei să-ți cumperi un ceas inteligent sau o brățară sport? Cauți cele mai bune prețuri și oferte la smartwatch-uri în Moldova? Accesează gadget store-ul darwin.md și cumpără smartwatch-uri Samsung, Apple, Xiaomi, Huawei la cel mai tare preț! Încă ți-au mai rămas întrebări sau nu știi cum conectezi ceasul la telefon? Vino într-unul din magazinele fizice Darwin și cere ajutorul unui consultat profesionist. Mai mult de atât, noi îți oferim cashback generos și livrare gratuită în toată țara. Baftă la cumpărături!

Toate articolele

Avem un
newsletter cool
Abonează-te
Pe tot parcursul anului avem promoții. Unele dintre ele - cu reduceri de până la -50%. Află despre ofertele noastre. Introdu numele și e-mailul mai jos
Experiența ta contează
Scrie-ne, laudă-ne sau fă o reclamație.
Experiența ta contează
Loading...